U bevindt zich hier: Home » Producten en diensten » Webdesign

Wat is webdesign?

De term webdesign heeft betrekking op het vormgeven van websites. Omdat een website naast vormgeving, ook betrekking heeft op zaken als navigatie en interactie wordt van een webdesigner vaak meer verwacht dan alleen vormgevingscapaciteiten.

Structuur

Een website bestaat meestal uit meerdere pagina’s die onderling met elkaar verbonden zijn. Voordat de website wordt gebouwd, wordt eerst een overzichtelijke indeling gemaakt van deze pagina’s.

Grafisch ontwerp

Op basis van de eisen en wensen van de opdrachtgever wordt een grafisch ontwerp van de website gemaakt. Meestal wordt hierbij gebruik gemaakt van een grafisch pakket als Adobe Photoshop. Bij het ontwerp wordt rekening gehouden met de vooraf bepaalde structuur van de website.

Ontwerp gereedmaken voor het web

De meeste webdesigners zijn bekend met de webtaal HTML en kunnen hun ontwerp zo geschikt maken voor gebruik op het internet. Naast HTML wordt vaak gebruikgemaakt van CSS. Dynamische elementen kunnen worden gecreëerd met JavaScript of Flash.

Een grotere mate van interactiviteit kan worden bereikt met behulp van scripttalen. Voorbeelden hiervan zijn ASP, PHP en ActionScript. Bij het gebruik van deze talen ligt de nadruk op de techniek van de website en niet op de vormgeving. We spreken dan in dit geval ook liever over webprogrammatuur dan over webdesign.

Webdesign voorbeelden

Voorbeelden van webdesign treft u in ons portfolio. Ook kunt u een kijkje nemen op Webdesign.nl, daar bieden wij u een uitgebreid overzicht van Nederlandse websites per branche, regio én maker aan.

Offerte aanvragen?

Wij bellen u!

Samenwerken?

Volg ons op Google+